De Bloeiwijzer betrokken bij de Kinderburgemeester en Kinderraad

Ook dit jaar is De Bloeiwijzer weer actief betrokken bij het kiezen van De Kinderburgemeester en deelname aan de Kinderraad van Amstelveen.

In dit artikel lees je hier meer over.

Hieronder is het stuk van Loïs, als afgevaardigde van De Bloeiwijzer, opgenomen:

Hoi ik ben Loïs, ik ben 11 jaar en ik zit in groep BBA.

Afgelopen jaar ben ik door mijn groep verkozen voor de leerlingenraad van onze groep. Dit vond ik erg leuk om te doen en heb daarom gekozen om mij op te geven voor de Kinderraad Amstelveen. Om uitgekozen te worden moest ik eerst een filmpje maken van mijzelf. Daarin heb ik mijn plannen die ik graag zou willen uitvoeren gepresenteerd. De jury en de kinderburgemeester van afgelopen jaar hebben naar 50 filmpjes gekeken. Ze hebben mij en nog 23 andere kinderen uitgekozen voor de nieuwe Kinderraad van Amstelveen. Wij zijn afgelopen week voor het eerst samengekomen. Toen is ook nieuwe Kinderburgemeester voor aankomend schooljaar uitgekozen. De kinderraad zal volgend schooljaar 5 keer met elkaar vergaderen op het gemeentehuis. We zullen dan samenwerken en samen plannen maken voor wat wij willen veranderen in Amstelveen. 

Groetjes van Loïs.