Wending en De Schakel samen verder als ´De Bloeiwijzer´

AMSTELVEEN De twee scholen voor speciaal onderwijs van stichting Amstelwijs in Amstelveen, Wending en De Schakel, gaan met ingang van 1 augustus fuseren. Ze gaan dan samen verder onder de nieuwe naam ´De Bloeiwijzer´. Deze naam verwijst onder meer naar de straat waar de school staat, Den Bloeyenden Wijngaerdt en het staat voor het feit dat een leerling op deze school echt doorgroeit/bloeit en wijzer wordt.

Enige tijd geleden is door de stuurgroep een oproep gedaan voor suggesties voor de nieuwe naam van de school. Uit de 67 inzendingen van kinderen, ouders en medewerkers is de nieuwe naam ´De Bloeiwijzer´ gekozen. De bedenker van deze naam is leerkracht Nanda Kisoensingh. Zij heeft voor haar bijdrage een dinerbon gekregen.  Haar ingezonden schoolnaam zal straks op de muren van de school pronken. 

De nieuwe naam werd vrijdag 14 juni bekendgemaakt tijdens een gezamenlijk schoolfeest. Er waren deze dag voor alle kinderen diverse spelletjes waaronder een hindernisbaan op een luchtkussen, blik gooien, schminken, een schoolbioscoop en nog veel meer. Ook werd op het schoolfeest het vernieuwde schoolplein geopend waaronder het verkeersplein voor kleuters en twee voetbalvelden. Dit geheel is gesponsord door de ouderraad van Wending 2018. Als aandenken en bedankje voor de bijdrage is er een bedanktegeltje voor de ouderraad geplaatst.

Medio september 2019 zal de officiële opening en onthulling van de naam van de twee gefuseerde SBO scholen van Amstelveen gaan plaatsvinden.

Bron: Amstelveens Nieuwsblad.nl