De Bibliotheek Amstelland

De Bloeiwijzer heeft taalontwikkeling hoog in het vaandel staan. Lezen is daarbij essentieel voor de ontwikkeling van de woordenschat en het taalgevoel. Het technisch lezen (hoe lees je woorden?) en het begrijpend lezen (snap je wat je leest?) zijn belangrijke vakgebieden op de basisschool. Daarnaast is het van groot belang dat kinderen plezier beleven aan het lezen van leuke boeken!

In school hebben we een bibliotheek waar kinderen geregeld een nieuw boek uit mogen zoeken. Daarnaast maken we graag gebruik van de diensten van ‘De bibliotheek Amstelland‘. Dat we een gemeenschappelijk doel hebben, versterkt onze samenwerking. Zonder de hulp van ouders is het echter lastig om het doel, de leesvaardigheid van kinderen vergroten, te bereiken.

Dat ouders hierin een belangrijke rol hebben en hier veel kunnen bereiken, wordt door de bibliotheek graag toegelicht:
“Lees lekker zelf een boek en besteed dagelijks aandacht aan voorlezen… ja, ook nog aan kinderen uit de bovenbouw! En zorg voor gezellige boekenpraatjes. Hoe je dat doet? Via deze link leest u hier meer over en krijgt u natuurlijk weer de leukste boekentips!”